публікація Відповідь від 27.04.2016

Чому учні користуються послугами громадського транспорту безкоштовно (крім маршрутних таксі), а студенти мають оплачувати повну вартість квитка чи жетона? Це вже дискримінація студентів! Досить! Прошу зменшити вартість проїзду в громадському транспорті (крім маршрутних таксі) на 50% від вартості послуги при пред'явленні студентського квитка будь-якого вищого навчального закладу I-IV рівня акредитації.

Хроніка подій

27-04-2016
Відповідь

На петицію "Зменшення ціни на проїзд в метро, трамваї, тролейбусі та автобусі для студентів." від 23-11-2015 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 23 Закону України «Про звернення громадян» та Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, за моїм дорученням від 27.01.2016 № 08/КО-575 (п) на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянуто ініційовану Вами та підтриману територіальною громадою міста Києва петицію «Зменшення ціни на проїзд в метро, трамваї, тролейбусі та автобусі для студентів».
  Повідомляю, що питання зменшення вартості проїзних квитків для студентів на сьогодні врегульовано відповідними нормативно-правовими актами.
   Відповідно до Порядку надання пільгового проїзду студентами вищих навчальних закладів та учнями професійно-технічних навчальних закладів у міському і приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.1999 № 541, для студентів денної форми навчання незалежно від форми власності встановлюється пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті в розмірі половини вартості квитка.
  Згідно з розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 30.01.2015 № 66 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху» вартість проїзних квитків для студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, тролейбусі, трамваї, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, встановлено в розмірі 50 % вартості проїзних квитків для фізичних та юридичних осіб.
   Таким чином, не вбачається за доцільне вносити порушені в петиції питання на розгляд сесії Київської міської ради.

З повагою

Голова                                                                                            В. Кличко

Відповідь

06-04-2016
Розгляд петиції:

На виконання доручення Київського міського голови від 27.01.2016 № 08/КО-575(п)) щодо зменшення вартості проїзду в громадському транспорті на 50% 24.03.2016 року відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами. На засідання було ухвалено:

Вважати, що питання зменшення вартості проїзду в громадському транспорті на 50% від вартості проїзних квитків для фізичних та юридичних осіб на цей час врегульовано відповідними постановами Кабінету Міністрів України та розпорядженнями Київської міської державної адміністрації, а саме:

1. Відповідно до Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.1999 № 541, для студентів денної форми навчання незалежно від форми власності встановлюється пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті в розмірі половини вартості квитка.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 30.01.2015 № 66 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху» вартість проїзних квитків для студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, тролейбусі, трамваї, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, встановлено в розмірі 50% від вартості проїзних квитків для фізичних та юридичних осіб.

2. Про прийняті рішення постійною комісією поінформувати автора петиції.

Протокол №7 від 24.03.2016

28-01-2016
Доручення

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення від 26.01.2016 №08/575(п)) Постійній комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянути електронну петицію в установленому порядку.

14-01-2016
Повідомлення

Інформуємо користувачів сайту про те, що під час голосування за дану електронну петицію окремі голоси, що мали ознаки фальсіфікацій, були відраховані з метою забезпечення виконання ст.23-1 Закону України "Про звернення громадян" про недопущення підписання електронної петиції без участі громадянина.