публікація На реалізаціі 12.03.2016

На сьогодні, у час можливих терористичних актів у місті, відсутня можливість швидкої евакуації з місць масового скупчення людей через встановлені у підземних переходах, шляхах котрі ведуть до метрополітену та на зупинках наземного транспорту МАФів, місць стихійної торгівлі та інших видів вуличної торгівлі. На мою думку, всі ці речі повинні бути організовані з урахуванням думок місцевих жителів (у зручних для Киян місцях, у павільйонах або інших будівлях, які не паклюжитимуть вигляд міста), а не виключно місцевої ради і тимпаче вищих органів. Жителі Києва повинні самі вирішувати долю міста, а не потерпати у цих "стихійних смітниках" через які не можливо пройти. Наступник кроком потрібно призначити відповідальність за торгівлю в непризначених для цього місцях, та назначити відповідальних осіб котрі будуть стежити за виконанням заявок та звернень громадян з цих питань і нестимуть відповідальність за невиконання своїх обов'язків на місцях.

Прошу максимально підтримати та долучитись до розповсюдження цієї думки, якщо ви з нею згодні!

Хроніка подій

12.03.2016
Відповідь

На петицію "Заборонити та викорінити торгівлю у підземних переходах, метрополітені, зупинках громадського транспорту." від 20-11-2015 дана наступна відповідь:

З метою дотримання норм, визначених статтею 231 Закону України «Про звернення громадян», у Київській міській раді розглянуто в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 №103/2006 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», ініційовану Вами та підтриману у встановленому порядку територіальною громадою міста Києва електронну петицію до Київської міської ради «Заборонити та викорінити торгівлю у підземних переходах, метрополітені, зупинках громадського транспорту» та за результатами розгляду інформуємо.

За результатами опрацювання та у відповідності до рішення  постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики ухвалено низку рішень, а саме:

-         Створити при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) комісію із залученням фахівців від різних представництв виконавчої гілки влади по опрацюванню питань, пов’язаних з розміщенням МАФів у метрополітені на кожній станції.

-         Започаткувати відеонагляд у підземних переходах міста за рахунок підприємців з  виходом на патрульну поліцію.

-         Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) передбачити при розробці детальних планів територій міста Києва відповідну кількість торговельних площ, яку можна буде запропонувати підприємцям для перенесення своєї діяльності.

-         Структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), а саме: Департаменту містобудування та архітектури,  Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту комунальної власності м. Києва, Департаменту транспортної інфраструктури, Департаменту промисловості та розвитку підприємництва забезпечити виконання порушених питань відповідно до прийнятих Київською міською радою рішень від 04.09.2014 №62/62 та від 25.12.2014 №746/746.

Водночас хотілось окремо зазначити, що простим рішенням міської влади про повну заборону торгівлі у підземних переходах, метрополітені та на зупинках громадського транспорту проблему, викладену у петиції, не вирішити. Це питання комплексне, що потребує ґрунтовного та всебічного вивчення. Зазначена вище комісія створена саме з метою напрацювання ряду механізмів вирішення цього питання.

Про весь перебіг втілення окремих кроків по вирішенню зазначеної проблеми ми будемо інформувати громадськість.

Київський міський голова                                                        В. Кличко

Відповідь на петицію

23.02.2016
Розгляд петиції:

17.02.2016 року на виконання доручення Київського міського голови В.Кличка від 11.02.2016 №08/КО -1485-(п) відбулося засідання постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

На засідання було ухвалено:

1. Інформацію прийняти  до відома.

2. Рекомендувати Київському міському голові надати відповідні доручення Департаменту містобудування та архітектури, Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту комунального майна міста Києва, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, Департаменту транспортної інфраструктури  забезпечити виконання порушених питань відповідно до  прийнятих Київською міською радою рішень  від 04.09.2014 №62/62 та від 25.12.2014 №746/746.

3. Департаменту містобудування та архітектури передбачити при розробці детальних планів територій міста Києва, а також в містобудівних  умовах відповідну кількість торговельних  площ, яку можна буде запропонувати підприємцям для перенесення своєї діяльності.

Витяг з протоколу №6 засідання постійної комісії Київської міської від 17.02.2016

12.02.2016
Доручення:

12.02.2016 року Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення від 11.02.2016 №08/КО -1485-(п))  постійній комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.