Зняти обмеження руху 50 км/год на ключових трасах міста Києва

1 січня 2018 року стали чинними нові зміни до Правил Дорожнього Руху, згідно з якими обмеження швидкості у населених пунктах стало жорсткішим і становить 50 + 9 км/год. Ці правила значно підвищують рівень безпеки на дорогах, презюмується, що вони знижують ризик ДТП та врешті-решт, відповідають стандартам ЄС.

Варто також нагадати, що у багатьох країнах ЄС поруч з загальними обмеженням по швидкості в населених пунктах існує і окреме регулювання, що стосується доріг, на яких об'єктивно таке обмеження не є необхідним: автомагістралі, траси тощо, які знаходяться в межах міста. До таких країн належать Литва, Німеччина, Франція тощо. Київ не є виключенням. Звісно, що центр міста, Поділ, житлові райони, є зонами підвищеної небезпеки і тому встановлення такого режиму є виправданим. Проте обмеження швидкості у 50 км/год є просто безґлуздим на таких дорогах, як Наддніпрянське, Набережне Шосе, Столичне Шосе, яке також знаходить в межах Києва, Проспекті Перемоги, Проспекті Бажана тощо. На мою думку, для вказаних дорогіг, багато з яких мають 4 смуги в одну сторону, огорожі для безпеки пішоходів та навіть повітряні переходи, оптимальним буде швидкісний режим 80-90 км/год. Це не створить небезпеки, значно зменшить час, який використовують мільйони людей на транспорт, та покращить загальний емоційний стан водіїв.

Враховуючи те, що мою позицію поділяють численні автоводії,
що обмеження швидкості у 50 км/год не є виправданим для вказаних автодоріг,
прошу Київську міську Раду:

1) Зняти обмеження дорожнього руху на Наддніпрянському, Набережному Шосе, Столичному Шосе, Проспекті Перемоги, Проспекті Бажана, Проспекті Степана Бандери Броварському проспекті, проспекті Ватутіна, вулиці Набережно-Рибальській, Південному, Дарницькому, Південному мостах, мості метро, мості Патона та інших дорогах, для яких обмеження швидкості 50 км/год не є необхідним.
2) Встановити обмеження швидкості 80-90 км/год для вказаних доріг.

З повагою,
студент 6 курсу