Ремонт Павлівського скверу (Павлівського саду) між вулицями В. Винниченка та Гоголівською

публікація залишилось 72 дні

Павлівський сквер - є історичною пам’яткою міста Києва, і знаходиться в Шевченківському районі Києва. Побудований у 1905р. на місці давнього яру під час будівництва перших будинків на вулиці Ново-Павлівській, яка з’єднала вулиці Обсерваторну та Гоголівську. Знаходиться поряд зі старою Обсерваторією та має площу 1,8га. Територія парку засаджена листяними деревами (клен, липа, каштан, граб).

Цей парк – справжня зелена оаза спокою посеред великого міста. Багатолітні дерева своєю кроною створюють приємний затінок в спекотну погоду і той факт, що цей сквер є єдиним маленьким зеленим острівцем в околиці та своєю близкістю до центрує притягує величезну кількість людей, дітей, людей похилого віку і т.д, які мешкають по сусідству, чи приходять/приїздять до парку на прогулянки і відпочинку з інших куточків міста. Також сквер використовується активно для заняття спортом, пробіжок, включаючи уроки фізкультури учнів школи, що знаходиться навпроти парку.

Попри його величезну затребуваність та жваве використання відвідувачами, парк знаходиться у дуже занедбаному на занепалому стані. Пішохідні доріжки майже неприйнятні для прогулянок з дитячими візками. Асфальтне покриття доріжок з плином часу перетворилось на потріскану павутину і у край поганому стані. Поодинокі лавки – застарілі та понищені. У сквері знаходиться дитячий майданчик, невеличкий спортивний майданчик, оснащений заржавілими тренажерами 90-х років.

Для зручного і комфортного перебування в парку мешканців та гостей столиці, слід:

- відновити (перестелити) доріжки, замінити бордюри;
- висадити нові дерева на місці зрізаних старих;
- відновити трав’яний покрив, посадити кущі та оформити клумби з квітами;
- встановити нові лавки, смітники;
- замінити систему освітлення на сучасне та економне;
- встановити систему відеонагляду;
- відновити (встановити) фонтан (опційно)

Велике прохання підтримати петицію та відреставрувати парк, привівши його до належного порядку, вигляду та комфорту відвідувачів.