Заборони перекриття вулиць Києва під час проведення змагань, якщо організатори не виділяють сумарно 100 місць для безкоштовної участі інвалідів, учасників бойових дій та людей похилого віку 65+.

Під час проведення в Києві міжнародних та всеукраїнських легкоатлетичних марафонів, півмарафонів та пробігів заборонити перекриття вулиць, якщо організатори не виділяють у "Положенні про проведення змагання" сумарно 100 (сто) місць для безкоштовної участі у спортивному заході інвалідів, учасників бойових дій та людей похилого віку 65+. Сто місць - це 5% при сумарній кількості учасників 2000 (на всіх дистанціях, запланованих в рамках спортивного заходу). В Києві вже регулярно проводяться пробіги з сумарною кількістю учасників 3000-7000 чоловік. Якщо організатори не впевнені у тому, що їхні змагання зберуть 2000 і більше учасників, то нема чого перекривати на тривалий час вулиці Києва і створювати незручності як автомобілістам, так і більшості мешканців центральних районів столиці.
На жаль, на https://f2f18a4b2f94326cab757d643449920b.s3.amazonaws.com/4119639092e62c55ea8be348e4d9260d/459/______________2018.pdf у пункті "Вартість участі у змаганнях Регламенту проведення KYIV EURO MARATHON 2018", запланованого на 13.05.2018, написано "Для учасників бойових дій, пенсіонерів та людей з інвалідністю знижка на участь у змаганнях 50 %", тобто, навіть, інвалід 2-ї групи віку 65+, щоб пройти з палицями вулицями рідного міста має до 15.04.2018 сплатити 250 грн., а після 15.04.2018 - 300 грн.