Врятуймо київське водне поло від зникнення!

Водне поло – один з найскладніших видів спорту, розвиваючий абсолютно всі групи м’язів людини. Спорт, що має славні традиції в історії Києва: до розпаду Радянського Союзу в українській столиці було більше дорослих команд, ніж сьогодні по всій країні загалом.
Сьогодні ж певні регіони України – Дніпропетровщина, Закарпаття, Львівщина, Харківщина, – переживають справжній "бум" водного поло. А от київське водне поло знаходиться під загрозою зникнення… Причина банальна – відсутність баз для занять цим спортом: одні басейни чиновники закатали асфальтом (басейн «Динамо»), інші – занедбані, слугують притоном для столичних наркоманів (басейн «Чайка»). З двох актуальних варіантів: тренуватися в кількох басейнах неповноцінних розмірів або платити за оренду більшої «води» шалені кошти, – київські ватерполісти зазвичай обирають перший.
Успіх у спорті залежить від тренувань та умов їх проведення. В тримільйонному Києві немає жодного басейну, в якому потреби ватерполістів були б у пріоритеті. Як наслідок, популярність водного поло в Києві невпинно знижується – в нашому місті залишилось всього три школи, які розвивають вид спорту. Постає питання: чи буде водне поло існувати в столиці надалі?
В зв’язку з цим – велике прохання до спортсменів, тренерів, батьків дітей і всіх небайдужих до цієї проблеми людей – підписати петицію щодо побудови першого в Києві тренувального центру для занять водним поло. Приділена кожним з Вас хвилина забезпечить ватерполістам належні умови тренувань, запропонує дітям альтернативу спокусам вулиць або гаджетів, виховає чимало здорових поколінь і поверне Києву лідерство в українському і міжнародному водному поло!