Зупинити подальшу забудову міста мікрорайонами з типовим плануванням і надати перевагу квартальній забудові

публікація залишилось 63 дні

Мікрорайони (ділянки з великими відстанями між будівлями) були популярні в повоєнний час як спосіб відновити міське середовище. В Європі такі ЖК швидко перетворювалися на "гетто" тому в 60 - 70-х роках минулого століття їх масово зносили. А в нас вирішили залишити. Практика робити великі спальні (без можливості працювати, купувати товари і вести бізнес поряд з будинком) райони лише погіршує транспортну ситуацію в місті.

Нічого вигадувати не потрібно. Просто будівлі зводяться по периметру кварталу якнайближче до дороги (що відкидає необхідність робити їх вище 10 поверхів для збереження щільності) а перші поверхи віддаються під бізнес. Всередині кварталу - двір, який мешканці вважають власним а не нічийним. Таким чином зменшується навантаження на транспортну систему (так як усе в пішій доступності), вулиці стануть безпечнішими і такі райони оживатимуть.