Необхідність підвищення заробітної плати працівників дитячих навчальних закладів

На сьогодні, середній дохід вихователя в ДНЗ ледь дотягує до 5500 грн., а зарплата вихователя початківця не перевищує 3600 грн.
Чи вистачить цього, щоб прожити в наш час? Чи може така зарплата утримати професіоналів в дитячих садах? Питання риторичне :(
Анонсовані урядом освітні реформи акцентовані виключно на педагогів шкільної освіти і, чомусь, не враховуються необхідність проведення реформи у дошкільній освіті. При цьому, вихователі дитячих навчальних закладів так само, як і вчителі, навчають та виховують дітей, проходять педагогічну атестацію та курси педкваліфікаціі.
З метою запобігання виникненню соціальної напруги серед працівників освіти, що фінансуються з міського бюджету м. Києва, відповідно до статей 28, 32 та підпункту 1 пункту 2 статті 52 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, норм Бюджетного кодексу України просимо винайти можливість підвищити тарифні розряди педагогічних працівників дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів, що фінансуються з міського бюджету та встановити надбавки за рахунок освітньої субвенції.