Скасування оплати та заборону фотографування в музеях

На сьогодні в Києві фотографування в музеях доходить то повного абсурду. Взяти, наприклад, Києво-Печерську лавру: цінник на це становить 200 грн. Туристи, як українці, так і ті, хто приїжджають з інших країн, не розуміють, за що треба платити. Не в одній країні Європи такого в музеях немає.
У будь-якому музеї можливе фотографування, та і потрібно. Зараз у кожного в телефонах є фотоапарат, люди фотографують, діляться в instagram та facebook, тим самим популяризують той чи інший заклад.
Якщо взяти Софійский собор чи Кирилівську церкву, то там взагалі заборонено фотографувати. Чим це зумовлено – не зрозуміло. У музеї "Шоколадного будинку" також все доходить до абсурду, навіть якщо ти заплатив за фото. За тобою ходять і дивляться, щоб ти не зробив більше 10 фотографій, а якщо не дай Боже більше, то це вже фотосесія і на це у них окремий цінник.

1. Скасувати заборону фотографування в музеях.
2. Скасувати оплату за фотографування і винесення це в окрему послугу.
3. Встановити таблички, де фотографувати заборонено зі спалахом.
Давайте почнемо декомунізацію з правильних речей, і будемо популяризувати нашу культуру в Україні та світі.