публікація На реалізаціі 16.04.2018

Шановний пане Голова КМДА та депутати!
Київський фізико-математичний Ліцей №142 - один з найкращіх учбових закладів середньої освіти України. Ліцей має багату історію, стабільно займає високі позиції у всіх відомих рейтингах.

6 березня 2018 року Управління освіти Соломянської РДА у м.Києві видало наказ — про закриття приміщення та тимчасове дистанційне навчання учнів Ліцею № 142. Підставою для прийняття рішення стала експертна оцінка, виконана ТОВ «Проект-Студія» згідно з замовленням Солом’янської райдержаміністрації https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-09-20-001031-a. Безальтернативний вибір постачальника послуг та професійний рівень отриманої експертної оцінки викликає багато запитань.

За цім та наступними наказами учбовий процесс, підготовку до складання ЗНО та набір учнів на майбутні роки фактично призупинено.

Закриття приміщення з метою демонтажу створює реальну загрозу подальшому існуванню Ліцею, професійного педагогічного колективу та порушує право учнів на отримання якісної освіти, гарантоване Конституцією України. В Україні є позитивні приклади реконструкції приміщень закладів освіти без припинення навчання.

За дорученням батьків учнів Ліцею та небайдужих громадян прошу розглянути можливість поновлення учбового процесу у приміщенні Ліцею за адресою м. Київ, провулок Політехнічний, 2А.

Хроніка подій

16.04.2018
Відповідь

На петицію "Відновити навчання у фізико-математичному Ліцеї №142 за адресою м. Київ, пров. Політехнічний 2А." від 13-03-2018 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 231 Закону України «Про звернення громадян», Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, за моїм дорученням від 29.03.2018 № 08/КО-1557 (п) розглянуто ініційовану Вами та підтриману членами територіальної громади міста Києва петицію «Відновити навчання у фізико-математичному ліцеї № 142 за адресою м. Київ, пров. Політехнічний, 2-а».
Під час розгляду ініційованої Вами петиції вивчено суть порушеного питання, заслухано експертні думки представників виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
За результатами опрацювання питання підтримано петицію та потребу якнайшвидшого відновлення навчального процесу в ліцеї.
Додатково інформую, що згідно з наказом Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації від 13.03.2018 № 122 «Про відновлення освітнього процесу в ліцеї № 142 м. Києва» з 19 березня навчальний процес у зазначеному освітньому закладі відновлено.
Слід зазначити, що управління освіти Солом’янського району міста Києва уклало договір від 15.03.2018 № 44-18 з Державним підприємством «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» про виконання робіт з обстеження для встановлення фактичного технічного стану конструкцій будівлі навчального закладу ліцею № 142. За результатами обстеження буде надано відповідні висновки та розроблено комплекс рекомендацій стосовно подальшої експлуатації будівлі навчального закладу.
Дякуємо Вам за небайдужість та активну громадянську позицію.

З повагою

Голова В. Кличко

Лист КМГ

30.03.2018
Доручення:

30.03.2018 року Київський міський голова Віталій Кличко доручив постійній комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, молоді та спорту, а також заступнику голови КМДА Резнікову О.Ю. розглянути електронну петицію в установленому порядку.