Створити в Києві нові об’єкти спортивної інфраструктури за світовими стандартами

За останніми даними статистики, в м. Києві лише 13.7% школярів та 2% людей з інвалідністю займаються фізкультурно-оздоровчою діяльністю, а безпосередньо спортом лише 8% та 0.7% відповідно.
Це просто катастрофічна ситуація, у порівнянні зі світовими стандартами і тут слід говорити вже не про олімпійські медалі, а про здоров’я наших дітей.

І поки ми читаємо звіти про 4333 спортивні споруди в місті Києві — ми втрачаємо дорогоцінні дні, коли наші діти граються в гаджетах і їм не цікавий спорт, бо зали холодні, переповнені і старі. Те ж саме можна сказати і про культуру, але я все ж таки зупинюсь на тому, на чому добре знаюсь.
Світова статистика каже, що на 500.000 населення міста має бути 1 багатофункціональний зал на 2.000-3.000 глядачів, де одночасно можуть займатись до 100 дітей і постійно проводитись змагання. Спорт єднає країни, бо в одній команді можуть грати різні за релігією, расою чи гендером люди і вони вчаться взаємодіяти, чесно змагатись, прагнути і перемагати, бачать інші міста та країни. Це вже давно зрозуміли США, Іспанія, Китай, де спорту приділяється особлива увага, не лише через його оздоровчу функцію, але і соціальну. Здорові фізично та психічно люди приносять державі користь і прибуток у вигляді податків і наше місто має це теж врешті решт зрозуміти.

Цього року закінчується комплексна цільова програма “Молодь та спорт столиці” і Київська міська рада буде приймати нову на 2019-2021 р.р. Тому я, закликаю всю спортивну громадськість міста об’єднатись навколо створення нової програми “Київ спортивний на ...” і допомогти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА створити таку програму, яка буде націлена на розвиток і зацікавлення молоді займатись фізкультурою та спортом, реформу ДЮСШ, що не мають власних залів. Така програма має передбачати створення нової спортивної інфрастуктури за світовими стандартами, а це мінімум 5 залів в Києві (не ФОП формаму), а саме комунальних залів де одночасно мають можливість займатись кілька видів спорту, вони мають бути збудовані виключно за стандартами світових федерацій, пристосовані для людей з інвалідністю, енергоефективні і бути цікавими для молоді.

Всі хто підтримую моє бачення, прошу підтримати петицію підписом!