Щодо перейменування вулиці Москворецької у Святошинському районі міста Києва на вулицю Академіка Поповича

публікація залишилось 21 день

Уродженець Житомира, академік, директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України Мирослав Володимирович Попович є визначною постаттю сучасної філософської думки України, яка достойна вшанування в місті Києві.
Постімперська назва Москворецька ніяким чином не пов`язана з історією міста Києва та України в цілому.
Москворецька вулиця — вулиця у Святошинському районі міста Києва, яка знаходиться майже на виїзді з Києва до Житомира. Пролягає від вулиці Мельниченка до Жмеринської вулиці. Прилучаються до вулиці Петра Дорошенка і Академіка Біляшівського.

Мирослав Володимирович Попович (12 квітня 1930, Житомир — пом. 10 лютого 2018) — український філософ, академік НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України, доктор філософських наук, професор, педагог, фахівець у галузі культурології, логіки та методології науки, історії української культури, директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України (2001—2018), завідувач відділом логіки та методології науки Інституту філософії.

Саме назва «Вулиця Академіка Попопича», не викличе плутанину з розповсюдженими по всій Україні назвами вулиць пов`язаних з іншим Попопичем - перший космонавтом-українцем Павлом Попопичем

Павло Романович Попович (5 жовтня 1930, Узин, Білоцерківський район — 29 вересня 2009, м.Гурзуф) — український радянський льотчик-космонавт № 4, перший космонавт-українець, генерал-майор авіації (1976), кандидат технічних наук (1977). Депутат Верховної Ради УРСР 6–11-го скликань.