Надати земельній ділянці на розі Андріївського узвозу та вул. Боричів Тік статусу Арт-скверу ім. соліста Паризької опери, Героя України Василя Сліпака.

публікація залишилось 74 дні

Звертаємося до Київської міської ради, Київської міської адміністрації та її очільника столиці Віталія Кличка з проханням підтримати ініціативу громадськості про надання земельній ділянці на розі Андріївського узвозу та вул. Боричів Тік у Подільському районі столиці (№ ділянки 85:373:009) статусу скверу, що носитиме ім’я всесвітньо відомого оперного співака, Героя України Василя Сліпака.
З метою вшанування пам'яті Героя України, кавалера ордена «Золота Зірка» оперного співака Василя Сліпака, який героїчно загинув на Сході країни, боронячи нашу державу із зброєю в руках від російського агресора, Громадська спілка «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» за підтримки жителів Києва та державних і культурних діячів нашої країни виступили з ініціативою створення у центрі столиці України місті Києві, на Андріївському узвозі, культурно-мистецького скверу, що носитиме його ім’я.
16 вересня 2017 р. відбулось урочисте закладення пам’ятного каменю на місці майбутнього скверу на розі вулиць Андріївський узвіз і Боричів Тік, неподалік від місця колишнього проживання українського героя.
Передбачається, що культурно-мистецький сквер стане майданчиком в історичному центрі Києва, на якому збиратимуться і пропагуватимуть українську культуру митці, громадські діячі, звучатиме українська пісня і українське поетичне слово, виставлятимуться твори професійних та аматорських художників і скульпторів, проводитимуться дитячі мистецькі та музичні конкурси тощо. Ідею облаштування скверу у центрі міста Києва підтримали також депутати Верховної ради України та депутати Київської міської ради, які винесли питання надання земельній ділянці Андріївський Узвіз, 33/6 (№ ділянки 85:373:009) статусу скверу на розгляд у сесійній залі Київської міської ради. Підготовлено перший громадський проект дизайну облаштування культурно-мистецького скверу імені Василя Сліпака.