Вирішити питання щодо забудови вільної місцевості на вул. Анни Ахматової та проспекті Петра Григоренка, що призначалась для школи, дитячого садка та парку.

З початку забудови житлового масиву на Позняках пройшло дуже багато часу, а ряд проблем все ще не вирішено. Однією з таких проблем є місцева "пустеля", що мала бути забудована ТОВ "Київміськбуд" та ТОВ "Новобудова", а також суміжними підприємствами.

Чому це важливо:
- Дана місцевість стала притулком для безхатченків;
- Наявність дикої території погіршує зовнішній вигляд;
- Складає велику небезбеку через відсутність освітлення, парканів;
- Дорога, що обвалюється, може спричинити травмування.

Оскільки будування шкіл, дитячих садків та інших масштабних комунальних підприємств потребує великіх коштів, для початку потребую взяти дану місцевість під контроль та зробити освітлення. Забудовник забов'язний вести так звану "комплексну забудову", що є гарантом будування прибудинкової інфраструктури. Цей клаптик землі був причиною багатьох гучних скандалів, але інформації щодо передачі землі приватним особам не було.

Є 2 ідеї для прискорення вирішення проблеми. По-перше, можно продати землю приватним особам, що візьмуть на себе відповідальність збудувати щось для масиву на частині ділянки. Цей варіант не є ідеальним або надійним, тому є друга пропозиція.

План за кроками:
1. Освітлення дороги, що проходить у "пустелі";
2. Створити невелику паркову зону та встановити паркан для безпеки людей;
3. Відкрити тендер або виділити з бюджету кошти на забудову місцевого дитячого садка*;
4. Виконати весь план комплексної забудови у регіоні.

*Нові школи вже збудовані поблизу цього місця, а дитячі садки поблизу відсутні.