Перейменування проспекту космонавта Комарова на проспект Леоніда Каденюка

публікація залишилось 71 день

Постать космонавта Комарова ніяким чином не повязана з містом Києвом, а є наслідком радянського постколоніального минулого. Крім того саме на цьому проспекті знаходиться Національний Авіаційний Університет . Тому доцільно вшанувати пам`ять про першого астронавта незалежної України Леоніда Каденюка в назві проспекту біля Національного Авіаційного Університету. Особливо це стає актуальним саме в цей складний час і стане гарним прикладом для національно-патріотичного виховання молоді України.

Леонід Костянтинович Каденюк (28 січня 1951, с. Клішківці Хотинського району Чернівецької області — 31 січня 2018, м. Київ) — перший астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України.
Каденюк Л. К. — генерал-майор Збройних Сил України, заступник Генерального інспектора Генеральної військової інспекції при Президентові України з питань авіації і космонавтики. Автор п'яти наукових праць. В 2017 році видає книгу « Місія — Космос».

Володимир Михайлович Комаров (16 березня 1927, Москва — 24 квітня 1967) — льотчик-космонавт СРСР, двічі Герой Радянського Союзу (1964, 1967). Інженер-полковник. Член КПРС з 1952 року. Нагороджений орденом Леніна, орденом Червоної Зірки і медалями. Почесний громадянин міста Калуга (Росія). Прах Володимира Комарова розміщено в урні Кремлівської стіни на Червоній площі в Москві. Бронзове погруддя встановлено на батьківщині Героя в Москві.