Реставрація Солом'янського ландшафтного парку

Міський ландшафтний парк, розташований у Солом'янському районі міста Києва, між вулицями Волгоградською, Кудряшова та Механізаторів, не облаштовували та не реставрували ні одного разу після відкриття у 1990-х роках. Площа — 29,6 га. Парк є цінним з точки зору автентичності ландшафту та унікальності флори і фауни, а також у зв'язку із наявністю у ньому витоку однієї з приток Либеді.
Територія парку засаджена листяними деревами (клен, липа, ясен, береза, горобина), є багато кущів. Парк умовно можна розділити на 2 частини — східну, ландшафтну, з доріжками та каскадами басейнів і західну лісопаркову.

Вночі освітлення майже немає (вночі страшно ходити), асфальт у дуже поганому стані, лавки дуже застарілі, з загниваючого дерева. Велосипедних доріжок зовсім немає. Фонтани, які планували відкрити ще під час будівництва парку і досі не відкрили, зараз перетворилися майже на болото. Спортивний майданчик оснащений заржавілими тренажерами 90-х років.

Тож просимо: покласти новий асфальт з велосипедними доріжками; встановити сучасне освітлення, лавки, смітники; зробити новий спортивний майданчик; можливо, відновити фонтани, або ж зовсім їх прибрати, слідкувати за сміттям у парку.

Парк є найбільшим у Солом'янському районі, та потребує, я вже зазначено, термінового відновлення. Кожен день тут гуляє велика кількість людей: родини з дітьми, власники собак, велосипедисти, спортсмени.

Отже, просимо попіклуватися про всі перелічені проблеми парку (хоча б у тій частині, де часто ходять люди) та зробити реставрацію!