Не відключати влітку гарячу воду, а переключати споживачів на іншу теплотрасу

публікація залишилось 3 дні

Протягом кожного літа та осені у Києві виконуються гідравлічні випробування трубопроводів теплових мереж та реконструкції окремих ділянок теплотрас. При цьому відбувається тривале (на декілька місяців) відключення споживачів від гарячого водопостачання.

Необхідно підкреслити, що багато сімей та осіб пенсійного віку не мають матеріальної можливості встановити у власних оселях більш-менш надійний бойлер. Встановлення бойлерів ускладнюється ще й тим, що зношені електромережі багатьох житлових будинків не здатні витримувати навантаження від додаткових потужних електроприладів.

Враховуючи викладене, просимо не припиняти влітку гаряче водопостачання, а при плануванні усіх випробувань та реконструкції тепломереж у межах Києва в обов’язковому порядку розглядати варіанти переключення споживачів на інші теплотраси і за наявності технічних можливостей забезпечувати таким чином житлові масиви гарячою водою на період виконання випробувань та ремонтних робіт.