Встановлення «Монументу жертв трагедії рейсу МН17» біля Міжнародного аеропорту Міжнародного аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського.

публікація залишилось 3 дні

Як Вам відомо, 17 липня 2014 року на непідконтрольній Україні території сталася авіаційна катастрофа рейсового пасажирського літака компанії Malaysia Airlines, унаслідок якої загалом загинуло 298 особи. Розслідуванням було встановлено, що збиття літака Boeing 777 біля міста Торез Донецької області було здійснено зенітним ракетним комплексом «Бук» російського виробництва.
Жертвами терористичного акту стали громадяни Нідерландів, Малайзії, Австралії, Індонезії, Великою Британії, Бельгії, Німеччини, Філіппін, Канади, Нової Зеландії, Франції, В’єтнаму, США, ПАР, Румунії, Італії, Ізраїлю, Ірландії, загалом 298 осіб, у тому числі 80 дітей і 3 немовлят.
За кількістю жертв катастрофа Boeing 777 стала найбільшою в історії України і загалом у XXI ст., найсмертоноснішим збиттям пасажирського літака.
Українці завжди відрізнялися своєю людяністю та солідарністю до бід і трагедій інших народів, а нині, як європейці, повинні також у належний спосіб проявляти своє співчуття й вшановувати жертв подібних катастроф.
Саме тому, ми, як представники інститутів громадянського суспільства, переконані у необхідності встановлення «Монументу жертв трагедії рейсу МН17» на місці аварії. Він повинен стати постійним нагадуванням про ці події та водночас місцем, де родичі загиблих зможуть згадати своїх рідних, висловити скорботу та любов.
Однак, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 р. № 1085 м. Торез віднесено до переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Відтак, зважаючи на відсутність доступу до місця трагедії, пропонуємо встановити такий монумент біля Міжнародного аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського (Жуляни).