Петиція для тих, хто втомився від сміття на вулицях. Ми маємо повернути славу Києва, як чистого, охайного міста. Stop сміття!

публікація залишилось 3 дні

Київ, місто-смітник!
А колись був місто-сад. Байдужість киян, гостей міста та чиновництва просто вражає. Якщо спробувати набрати у Києві відро чистої землі, то це буде зробити майже нереально – повсюди недопалки, бите скло, полеітеленові пакетики, пластикові пляшки, стаканчики з-під кави та одноразова тара з фастфудів. Треба рятувати місто.

Вимагаємо від місцевих органів влади:
1) встановлення великої кількості урн для сміття по всьому місту, а також табличок типу «прохання не кидати сміття». Наявність навіть заповненої урни вже певною мірою локалізує площу забруднення (люди будуть кидати сміття в бік урни, а не скрізь, де заманеться).

2) Запровадження і стягнення дуже відчутних штрафів за кинуте сміття в непризначеному для цього місці.

3) Оголосити набір волонтерів у спеціальні загони на кшталт зеленої поліції, які будуть виявляти порушників-забруднювачів. Фінансуватись такі загони можуть с частини стягнутих ними ж штрафів.

4) Проведення постійної пропагандистської роботи з населенням щодо загальних правил по збереженню довкілля. Такі заходи повинні проводитись в школах, лунати з гучномовців у громадському транспорті, тощо.

З цією петицією також підписують