Не скорочувати маршрут тролейбусу №1 до Либідьскої площі та подовжити його до Європейської площі.

публікація залишилось 62 дні

Перший тролейбус скорочують до Либідьскої площі, що незручно.
З 10 лютого у Києві вносяться зміни в тролейбусний маршрут №1 «Вул. Маршальська – вул. Жилянська». З цієї дати маршруту присвоюється назва «Вул. Маршальська – станція метро «Либідська», а пасажири тролейбусів № 1, відповідно, зможуть доїхати з вулиці Маршальської до станції метро «Либідська» згідно наказу № Н-4 від 17.01.18 Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації.
Згідно з документом, із 10 лютого перевезення пасажирів тролейбусним маршрутом № 1 буде організована за такою схемою: вул. Маршальська – просп. Науки – бул. Дружби Народів – Либідська площа – вул. Велика Васильківська – Либідська площа (див. Метро «Либідська») і в зворотному напрямку від Либідської площі (ст. Метро «Либідська») – вул. Антоновича – бул. Дружби Народів – Деміївська площа – просп. Науки – вул. Маршальська.
Вимагаємо не скорочувати маршрут, оскільки автобус маршруту 20, що курсує тими ж вулицями має великі інтервали руху та не здатний задовільнити потреби в перевезеннях.
До 1991 року тролейбусний маршрут №1 курсував до Європейської площі. Вимагаємо знайти кошти для відновлення контактної мережі на Хрещатику та подовження маршруту до Європейської площі.