Придбати для Києва криголам – зменшити кількість нещасних випадків на кризі

публікація залишилось 62 дні

За офіційними даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій з 2002 по 2017 рік внаслідок нещасних випадків на кризі в Україні загинуло щонайменше 678 осіб.

За радянських часів по Дніпру в межах Києва ходив річковий криголам і трощив тонкий лід, унеможливлюючи тим самим перебування риболовів та просто необачних осіб на тонкій кризі посеред русла річки (у тому числі поряд із промоїнами), а також ризиковані походи людей із правого берега Дніпра у Гідпропарк.

Станом на початок 2018 року на ділянці Дніпра між Київською ГЕС та Канівською ГЕС немає жодного криголамного судна. Місто-мільйонник позбавлене засобу цивільного захисту населення, придатного для здійснення профілактичних патрулювань, проведення робіт із ліквідації аварій та інших надзвичайних ситуацій чи надання допомоги тим, хто зазнає лиха у період льодоставу.

Криголами поділяються на буксирні та пасажирські. Пасажирські актуальні для проведення типових рятувальних операцій, коли декілька десятків риболовів дрейфують на окремій крижині. На борту такого судна можна розмістити усіх врятованих.

Просимо придбати у муніципальну власність громади Києва річковий криголам та забезпечити його ефективну експлуатацію.