Перейменування вул.Іскрівської на вул. Скіфську

публікація залишилось 61 день

Подейкують,що названій на честь радянскої газети Іскра, вул.Іскрівській можновладці хотят дати назву чеченського екс-президента Джохара Дудаєва. Пропоную назвати вулиці ім'ям кочових племен, які мешкали на територіі сучасної України з VII-III до н.е., яких Геродот назвав скіфами. Скіфи відомі нам зявдяки численим археологічним пам'яткам - поховальним кургагам (більшість у Нижньому Подніпров'ї) та артефактам - золотим виробам, що зберігаються у Музеі Коштовностей (зокрема,Золота Пектораль), вістрям стріл,кінського спорядження, тощо. Скіфська культура - багата та надзвичайно цікава. Більш того, вона існувала десь тут, де нині існуємо ми, українці. Нехай згадка про неї зберігається і в назві вулиці.