Швидкісний трамвай від вокзалу до Спортивної площі (перспективно до Видубичів)

публікація залишилось 51 день

Пропонуємі варіанти дуже затратні. Я вже писав. Повторюся. Трамвайну колію починаючи із Борщагівської, ще до Повітрофлотського шляхопроводу, потрібно направити уздовж русла
р. Либідь по берегу (у разі проблем, частково над руслом). Траса пройде через промзону, бувш. завод Ленінська кузня, за "спиною" ТЕЦ-3, уздовж русла паралельно вул. Гайдара, а далі до вул. ФІзкультури (була гілка залізниці) до бувшого трамвайного парку. Як варіант можна через вул. Еренбурга вийти на Жилянську, вона там уже ширше. І до мети. У разі створення кільця на територій бувш. трамвайного парку можна зробити широкий підземний перехід до вул. Антоновича, В. Васильківської, М Олімпійська, та хоч до Палацу спорту. У переході можна запроектувати рухомі тротуари (менше буде кіосків). Проект має перспективу продовження лінії до Байкового кладовища, повернення трамваю на Деміївку і далі Саперно-Слобідська та Видубичі. Дана лінія трамваю вирішить багато транспортних проблем, як завдяки першій черзі будівництва, так і в подальшому.