Упорядкувати/заборонити паркування транспортних засобів на тротуарах та у пішохідних зонах

публікація Недостатньо підписів

Тротуари багатьох вулиць Києва, особливо у центральних та прилеглих то центру районах, страждають від хаотично та з порушенням Правил дорожнього руку припаркованих транспортних засобів. Це створює незручності та небезпеку для мешканців та гостей міста, зокрема для пішоходів з дитячими колясками, у інвалідних візках та осіб похилого віку. Така ситуація призводить до неможливості киянам вільно та зручно пересуватися тротуарами міста, знижує рівень комфорту проживання, погіршує екологічну ситуацію. Також від цього Київ втрачає привабливість в очах туристів, які не мають можливості безперешкодно та безпечно пересуватися тротурарами вулиць історичного центру міста. Для вирішення зазначених проблем необхідно провести повномастабне впорядкування паркування транспортних засобів на тротуарах та у пішохідних зонах Києва. Зокрема, на тротуарах ширина яких дозволяє паркування транспортних засобів, необхідно чітко відокремити місця відведені під паркування від пішохідної зони, облаштувавши фізичні обмежувачі відведених (наприклад у вигляді металевих стовпчиків). На тротуарах, ширина яких не дозволяє паркування транспортних засобів у безперешкодний для пішоходів спосіб, необхідно облаштувати фізичні обмежувачі з метою повної заборони паркування. Вирішення цього питання якісно підніме рівень комфорту киян та гостей столиці, підвищить зручність та безпеку пересування містом, покращить імідж та туристичну привабливість Києва.