ПЕРЕЙМЕНУВАТИ ВУЛИЦЮ БОЙЧЕНКА НА ВУЛИЦЮ КІБОРЗЬКУ

публікація залишилось 73 дні

ПРОГОЛОСУЙ «ЗА» ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦІ БОЙЧЕНКА НА ВУЛИЦЮ КІБОРЗЬКУ

ХТО ТАКИЙ ОЛЕКСАНДР БОЙЧЕНКО?
Бо́йченко Олекса́ндр Макси́мович (справжнє ім’я Барухович Хаїм Менделевич, 22 листопада 1903, Київ — 30 травня 1950, Київ) Народився в сім'ї дрібного лихваря. Закінчив двокласне, а потім вище початкове училище. З 1920 — член комсомолу, з 1923 — член ВКП(б). Активний діяч комсомолу — секретар райкому, Київського окружкому.
У 1930–1932 — генеральний секретар ЦК ЛКСМУ. Один з активних організаторів голодомору і репресій проти українського селянства. Особисто винен у смерті 263 селян села Сулимівка, де очолював продзагін. За розстріли і катування селян зробив блискавичну комсомольську карьєру. Останні десять років життя через застарілий сифіліс був прикутий до ліжка, працював над повістю «Молодість», де прославляв Сталіна та його посіпак (за цією повістю створена п'єса «Кров'ю серця», що висувалась на здобуття Сталінської премії 1948 року). Помер 30 травня 1950 в Києві.
Хіба не дивно, що досі в Києві вулиці носять імена сталінських катів?

Чому саме «Кіборзька»?
На цій вулиці народились троє з 12 славетних кіборгів (захисників Донецького аеропорту):
Зіновій Линник
Тарас Квач
Сергій Поляченко
Вшануймо вічну славу героїв України!