Заборонити продаж та використання будь-яких піротехнічних засобів в м. Києві

публікація залишилось 73 дні

Зібрано 1902 підписів залишилось 8098 підписів

Порушення правил безпеки, а також низька якість піротехнічної продукції нерідко призводить до різного роду травмувань: від опіків до ампутацій. Вік та психічний стан осіб, що використовують піротехнічні засоби також не контролюється, в результаті вони можуть нанести шкоду як собі, так і іншим. Зокрема, є ризик того, що феєрверк або інший засіб може випадково або навмисне направлений у небезпечний бік та нанести шкоду майну громадян (зокрема, пошкодити автомобілі, вікна будинків та навіть спричинити пожежу) або здоров'ю перехожих (аж до тяжких травмувань та смерті), а також тварин (досить багато випадків каліцтв тварин від піротехніки, крім того багато з них потрапляють в панічний стан від суцільних вибухів навколо: ховаються, тікають від господарів тощо).
Окрім того, в місці є досить велика кількість переселенців із зони АТО, а також недавніх військових, які отримують додаткові психологічні травми від звуку вибухів, які нагадують їм про відлуння війни.
Зважаючи на все сказане вище потрібно заборонити продаж та використання піротехніки в місті, а також запровадити реальний контроль та покарання порушників.