Дозволити рух основними магістралями столиці зі швидкістю, вищою 50 км/год

публікація На реалізаціі 02.03.2018

З 1го січня 2018 року в населених пунктах максимальна швидкість на дорогах обмежена 50 км/год. Дане обмеження може бути актуальним для досить вузьких та спокійних вулиць середмістя, на яких є багато наземних пішохідних переходів, світлофорів тощо.
В той же час в місті є досить велика кількість широких доріг, що часто розділені відбійниками, не містять перехресть, світлофорів, наземних пвшоходних переходів, для яких це обмеження стає неефективним та безглуздим. Зокрема: просп. Перемоги, вул. О. Теліги, просп. М. Бажана, Столичне та Наддніпрянське шосе, Велика Окружна дорога та інші.
З метою приведення швидкісного режиму в місті до актуального стану просимо у найкоротший термін дозволити на таких рух із більш високою швидкістю (для кожного випадку це значення може бути визначено окремо, залежно від стану та особливостей дороги) та позначити це шляхом встановлення відповідних дорожніх знаків.

Хроніка подій

02.03.2018
Відповідь

На петицію "Дозволити рух основними магістралями столиці зі швидкістю, вищою 50 км/год" від 03-01-2018 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 231 Закону України «Про звернення громадян», Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, за моїм дорученням від 08.02.2018 № 08/КО-641 (п) розглянуто ініційовану Вами та підтриману членами територіальної громади міста Києва петицію «Дозволити рух основними магістралями столиці зі швидкістю вищою за 50 км/год».

Під час засідань постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами 14.02.2018 вивчено суть порушеного в петиції питання, заслухано думки представників виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та громадськості. За результатами розгляду питання більшістю голосів членів комісії підтримано петицію «Дозволити рух основними магістралями столиці зі швидкістю вищою за 50 км/год».

Окремо Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) доручено підготувати та подати на розгляд постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами перелік ділянок, на яких є можливим рух зі швидкістю вищою за 50 км/год, та відповідний проект рішення.

Комунальне підприємство «Центр організації дорожнього руху» надало до Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) доопрацьований перелік ділянок магістралей міського значення в межах вулично-дорожньої мережі міста Києва, які відповідають встановленим технічним вимогам для руху транспортних засобів зі швидкістю 80 км/год. Також підготовлено відповідний проект рішення Київської міської ради «Про збільшення пропускної спроможності вулично-дорожньої мережі міста Києва».

З огляду на отриману інформацію Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) направив доопрацьований перелік на погодження до Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції у місті Києві.

Після завершення процедури організаційно-правових заходів із зазначеного питання та підготовки відповідних матеріалів проект рішення Київської міської ради буде внесено на розгляд депутатського корпусу.

Відповідь Київського міського голови

14.02.2018
Розгляд петиції:

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами розглянуто електронну петиції. За результатом розгляду вирішено:

1. Підтримати електронну петицію.
  2. Департаменту транспортної інфраструктури, з метою реалізації електронної петиції підготувати та подати до Київської міської ради проект рішення Київської міської ради «Про збільшення пропускної спроможності вулично-дорожньої мережі міста Києва».
  3. Департаменту транспортної інфраструктури подати до постійної комісії перелік вулиць (ділянок вулиць) рух на яких може бути вищим за 50 км/год.

Витяг з протоколу

08.02.2018
Доручення:

08.02.2018 року Київський міський голова Віталій Кличко доручив постійній комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами, а також заступнику голови КМДА Давтяну Д.О. розглянути електронну петицію в установленому порядку.