Пустити швидкісний трамвай від пл. Перемоги до Палацу Спорту під землею

публікація залишилось 73 дні

Вулиці Жилянська та Саксаганська, якими планується продовжити лінію швидкісного трамваю часто знаходяться в стані суцільного короку (особливо в години пік). У поєднанні з великою кількістю перехресть, а також досить високою ймовірністю виникнення ДТП це зробить рух трамваю защвичай повільним і нестабільним. Наразі про це можна здогадатися, проаналізувавши середню швидкість руху трамваїв на досить короткій ділянці від зуп. "вул. Старовокзальна" до зуп. "пл. Перемоги".
Щоб залишити трамвай насправді "швидкісним" варто фізично розділити його трасу із іншим транспортом (як це зроблено на решті маршруту).
Оскільки надземне прокладання траси в центрі міста є неприпустимим (це закриватиме історичні будівлі), єдиним можливим варіантом є прокладання траси під землею: наприклад, під однією з вищезгаданих вулиць із огранізацією виходів зі станцій в підземні переходи.
Перехід траси в підземну частину може бути організовано зразу після станції "пл. Перемоги", або раніше.
Підземне розташування траси також дозволить в майбутньому прожовжити її далі, до інших районів центру міста.