Повернути вулиці Мельникова історичну назву - "Велика Дорогожицька", а сучасну вулицю Дорогожицьку назвати ім'ям Степана Сольського

Пропоную повернути вулиці Мельникова історичну назву – Велика Дорого́жицька, яку вона мала в 1869-1923 і 1944-57 рр. Те, що сусідня вулиця має назву «Дорогожицька», не повинно стати на заваді, оскільки вже є прецедент: повернення історичної назви «Велика Васильківська» вулиці Червоноармійській, при тому що існує Васильківська вулиця.
Проте, для унеможливлення будь-якої плутанини, можна було б одночасно перейменувати сучасну Дорогожицьку вул. (назва – з 1961 р.) на честь Степана Михайловича Сольського, київського міського голови у 1887 – 1900 рр. За його правління Лук’янівському кладовищу надано статус центрального (замість Аскольдової Могили), до некрополя прокладено дорогу та виконано роботи з його впорядкування. Похований на Лук’янівському кладовищі (ділянка № 9) у склепі-каплиці роботи архітектора Е. Брадтмана. Цей склеп є однією з архітектурних домінант некрополя. Історики називають С.М. Сольського найвидатнішим з-поміж очільників Києва дорадянського періоду. Степан Сольський вирізнявся демократичними поглядами, що дало змогу досить вільно діяти в Києві під час його каденції кільком українським національно-культурним осередкам у період дії Валуєвського циркуляру й Емського указу. Найголовніше ж те, що С. Сольський був відданим справі благоустрою столиці, активно виступав за впровадження новинок техніки в міському господарстві. За його головування й особистих зусиль у Києві було: відкрито першу міську електростанцію та низку інших важливих об’єктів інфраструктури (електричне освітлення, каналізація тощо), пущено перший у Східній Європі електричний трамвай, споруджено театр «Соловцов», а також закінчено будівництво Володимирського собору, відкрито пам’ятник Б. Хмельницькому. Вважаю, що такі очільники міста заслуговують на вдячність і пам’ять з боку нащадків, тобто сучасних киян.
(До речі: Комісія з найменувань КМДА з подачі ВО "Свобода" пропонує перейменувати вул. Мельникова на честь кінорежисера Ю.Г. Іллєнка, хоча цей, поза всяким сумнівом, видатний кіномитець ніяк не пов’язаний своїми життям і діяльністю з цією місцевістю; до того ж, відповідно до ухваленого Київрадою «Положення про порядок найменування об’єктів...» (2004) увічнення імен осіб у назвах вулиць можливе не раніше ніж через 10 років після смерті увічнюваної особи, а Ю.Г. Іллєнко помер 2010 р.)