На місці встановлення на новорічні свята зрубаної ялинки посадити на постійній основі живе крупномірне хвойне дерево, яке щороку можна буде прикрашати для святкування Новорічних та різдвяних свят

Щороку для святкування новорічних свят у Київ привозять багатодесятирічне (якщо не сторічне) дерево, зрубане спеціально для вказаних цілей. Навіть якщо не зважати на неекологічність цього процесу, щороку на ці цілі (враховуючи транспортування, встановлення, подальшу утилізацію) витрачаються значні кошти. Крім того, історії з встановленням новорічної ялинки у Києві набувають ознаки епічності у найгіршому сенсі цього слова.
Пропоную для святкування нового 2019-го і подальших років на місці щорічного встановлення головної новорічної ялинки України висадити крупномірне хвойне дерево. Кошти, які на цей час щороку виділяються на доставку, встановлення, подальшу утилізацію і т.ін. зрубаних ялинок, направити на догляд постійного хвойного дерева. За умови ретельного догляду таке дерево з кожним роком ставатиме більшим, красивішим та стане для українців символом новорічних свят на багато років