Замість встановлення 75м флагштоку-спрямувати 47.5 млн.грн.на продовження розкопок на Поштовій площі, з подальшим створенням повноцінного музею й розірванням всіх угод з протиправного будівництва ТЦ

Звертаємося до Віталія Кличка з приводу його наміру витратити 47.5 млн. на встановлення у 2018 році флагштока з найбільшим українським прапором та наголошуємо, що наші Герої у війні за Незалежність віддають свої життя не просто за український прапор та територію, а за наше право на національну ідентичність, історію та культуру, за збереження нашої історико-культурної спадщини, без якої жодна нація не має майбутнього.

Піднятий над руїнами знищених об'єктів культурної спадщини - нашого втраченого майбутнього, національний прапор України в черговий раз продемонструє лише імітацію патріотизму, а не реальні дії заради національного відродження!

Нагадуємо, що 2018 рік оголошений роком охорони культурної спадщини.
Збереження наших пам'яток є питанням національної безпеки та має стати стратегічним пріоритетом розвитку столиці України!

Але об'єкти культурної спадщини кинуті владою на призволяще: сотні стародавніх будинків та охоронних зон поступово знищуються. Через нібито брак коштів, Київ відмовляється фінансувати археологічні розкопки на Поштовій площі та не вживає жодних заходів для позбавлення так званого "інвестора"- "Хенсфорд-Україна" можливості руйнування унікальної пам'ятки археології "Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва" (XI-XIX ст., охоронний N972 Кв) протиправним зведенням торгового центру. В результаті чого вже втрачена значна частина знайдених артефактів, викликає сумнів збереження інших безцінних знахідок, продовження розкопок та створення повноцінного Музею.

Враховуючи викладене, звертаємося з вимогою замість спорудження флагштоку - спрямувати передбачені у бюджеті 47.5 млн. грн. на фінансування продовження археологічних розкопок на Поштовій площі - збереження, дослідження, консервацію і музеєфікацію ділянки Середньовічного Києва, з подальшим створенням на всій території повноцінного підземного музею археології площею не менш 4000 м2 за рахунок коштів місцевого бюджету (з можливим співфінансуванням з державного бюджету) та розірванням всіх угод, що стосуються протиправного будівництва торгового центру (так званого об'єкту багатофункціонального призначення)