Розширити та вжити заходів для підвищення безпеки дорожнього руху на Гостомельському шосе

публікація Недостатньо підписів

Гостомельське шосе є суттєво завантаженим, особливо в години пік. В той же час, його ширина (всього по одній смузі в кожному напрямку) призводить до необхідності виконання маневрів обгону. В результаті помилок водіїв на цьому шосе майже кожен день стаються серйозні ДТП, часто у формі лобових зіткнень, що призводить до значних травмувань та смертельних випадків (причому страждають також безневинні люди, які рухались в своїй смузі). Окрім того, з навколишнього лісу періодично вибігають дикі тварини, що також призводить до ДТП.
На підставі вищесказаного просимо виконати розширення Гостомельського шосе до 4 смуг (по 2 смуги в кожному напрямку) із встановленням відбійника на роздільній смузі (за аналогією до Житомирської траси), а також відбійників та парканів із боків дороги, що по-перше убезпечить від виїзду автомобілів за її межі, а по-друге не дозволить тваринам виходити на дорогу (для їх безпечного переходу варто також зробити відповідні тонелі під дорогою).
Окрім того, в районі КП Пуща-Водиця (перетин Гостомельського Шосе, Великої Окружної дороги та вул. Міської) варто зробити багаторівневу розв'язку.