Відкрити станції Львівська брама та Герцена Сирецько-Печерської лінії метрополітену

Довжина перегонів Золоті Ворота - Лук'нівська та Лук'янівська - Дорогожичі є занадто великою. Відкриття станцій дозволить досить великій частині жителів отримати метро в зоні пішохідної доступності, при цьому будувати додаткові перегони не потрібно.
Будівництво даних станцій було передбачено в планах міста, але у зв'язку із нестачею коштів в 90-х роках, вони так і не були побудовані.
Львівська Площа є суттєво завантаженою, пасажирам доводиться користатися наземним транспортом. Відкриття станції дасть зручний доступ до історичної частини Києва, низки медичних закладів: 2-ї обласної лікарні, поліклініки Охмадит, Інституту травматології та ортопедії; будинку художника, низки корпусів ВНЗ, зокрема, КНУТКТ, Київського університету ім. Б. Грінченка тощо.
Станція Герцена буде в пішохідній доступності як для досить великої кількості жителів навколишніх мікрорайонів (зокрема, кількох нових ЖК), так і для відвідувачів низки мед. закладів: Київської обласної клінічної лікарні, Ін-ту педіатрії, акушерства і гінекології, Госпіталю та поліклініки ГУ МВС України; ТЦ Променада-центр, корпусів ВНЗ: ІМВ КНУ, КНЕУ, Академії прокуратури; офісів, розташованих на території мотозаводу тощо.