Побудувати шумозахистний паркан біля будинку №7 по вулиці Кондратюка в м. Києві або відсунути окружну дорогу на відстань не менше 100 метрів

публікація залишилось 71 день

Будівництво автомагістралі навпроти будинку №7 по вулиці Кондратюка в м. Києві призведе до безперервного трафіку вантажних автомобілів на магістралі, яка буде мати шість смуг, а пропускна здатність автомагістралі складатиме 55 тисяч автомобілів в день. Це створить недопустимі умови життя мешканцям цього будинку, що знаходиться на відстані 59 метрів від окружної дороги, що будується. Відповідно до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19 червня 1996 р. N 173 "Відстань від бровки земляного полотна зазначених доріг необхідно приймати не менше 100 м до житлової забудови". По факту вже проведених земляних робіт, від краю земельного полотна до будинку №7 по вулиці Кондратюка відстань становить 59 метрів, що порушує встановлені нормативи. Отже, виходячи з вищенаведеного, впродовж дороги має бути зведена смуга зелених насаджень шириною не менше 10 метрів, а також встановлені штучні та природні акустичні екрани, звукозахисні споруди або захисні елементи в спорудах першого ешелону забудови.
На сьогоднішній день жодних з вищенаведених шумозахисних та знижуючих акустичне навантаження на населення засобів, біля будинку №7 по вул. Ю. Кондратюка, не встановлено, що порушує права всіх мешканців цього будинку.
З повагою, Ініціативна група будинку №7 по вул. Кондратюка в м. Києві