На наземних пішохідних переходах потрібно встановити пам"ятки для пішоходів згідно ПДР, пункт 4.14 (а,б)

Більшість пішоходів навіть і близько не знають що в них, як і у водіїв, є права та обов"язки, яких вони повинні дотримуватися. Дедалі більше помічаю, коли пішоходи виходять на пішохідний перехід перед авто, яке ледь-ледь встигає зупинитися, в той час коли пішохід навіть не збирався перед виходом на той самий перехід виконати правила дорожнього руху і тим самим впевнитися у власній безпеці. Хоча у ПДР чітко вказано:
Пішоходам забороняється:
a) Виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
Адже пішохідний перехід, це не привілейоване місце пішохіда, це місце де дозволяється переходити проїжджу частину, при цьому потрібно дотримуватися вищезазначених правил.
Більшість пішоходів, які ніколи не вивчали ПДР, вони і близько не знають, що і вони мають дотримуватися правил. Тому вважаю, що дана пам"ятка на переходах матиме результат. Коли дотримання правил дорожнього руху будуть вимагати не тільки від водіїв, а і від пішоходів - ми значно зменшимо кількість дтп подібного роду, та значно збільшимо культуру руху, наближену до європейської.