Встановлювати на зимові свята в Києві символічний Дідух замість ялинки (сосни)

Ялинка (сосна) - дерево, котре встановлюють на різдвяні свята північні й деякі західні народи (москвини, фіни, скандинави, германці). Вони ялинку (сосну) прикрашають гірляндами, стрічками, ласощами та іграшками. Ця їхня звичка походить від християнської традиції, в якій ялинка з 14 ст. нового числення є атрибутом святкової "містерії" про Адама і Єву (біблійних персонажів), котру ставлять щороку на різдво Ісуса. Схвалила встановлення ялинки на зимові свята католицька церква, масового поширення набула різдвяно-новорічна ялинка в протестантських країнах протягом 16 - 20 ст. нового числення.
Але для сучасних Українців - прямих кровних і духовних нащадків Оріїв-Русичів - ялинка (чи її родичка сосна) є звичайним лісовим деревом, котре не несе святкового "навантаження" на Різдво. Нашому Народу її у 18 ст. нового числення нав`язав (як і картоплю) навчений західноєвропейських звичаїв кривавий кат Пьотр І (москвинський імператор, котрий на знак помсти Івану Мазепі за його перехід на бік шведів під час москвинсько-шведської війни початку 18 ст. винищив гетьманську столицю України-Русі Батурин). Варто навести слова його указу: "Знатним та проїжджим вулицями особам біля воріт і будинків учинити деякі прикраси з дерев і гілок соснових і ялинкових... А людям убогим кожному хоча б по дереву чи гілці на воротах поставити". І хоч під час 1-й світової війни "святійший правлячий синод" російської ортодоксальної ("православної") церкви закликав не ставити ялинку як німецьку традицію, а 1918 р. н.ч. т. зв. "радянська влада" (запеклі безбожники) на чолі з В.Бланком-Ульяновим ("Леніним") та Л.Бронштейном ("Троцьким") заборонила встановлення новорічної ялинки як "християнсько-буржуазного символу", однак, уже 1935 р. (в розпал репресій Й.Джуґашвілі-"Сталіна" проти широких верств населення СРСР, зокрема й насамперед, проти Українців) та сама "радянська влада" (яка за сталінських часів пішла на деякий компроміс із християнською церквою РПЦ та зі західними звичками, зробивши багатьох попів агентами НКВД-КҐБ та запровадивши конституцією СРСР 1936 р. "Верховну Раду СРСР") дозволила використання ялинки (сосни) на зимові свята для поєднання російських та українських звичаїв в рамках творення штучного "єдиного радянського народу".
Наш Народ - спадкоємці Оріїв-Кімерів-Сколотів-Словенів-Кравенців-Сурожців-Борусів-Русичів - навіть у 19 - 20 ст. н.ч. не виявляв прихильності до глибоко йому чужих північно-західних традицій, значною мірою похідних від християнської релігії. Насправді, на Різдво Сонця 21 - 22 грудня Предки Українців завжди врочисто вносили до хати заготовленого від завершення жнив (свято Світовида - осіннє рівнодення - в 20-х числах вересня) Дідуха (оберемок-сніп зв`язаних колосків зернових культур), котрий ставили на покуті на солому. Дідух символізував Духа Предків, Святого Духа Роду, котрий мешкав у певній оселі, й мав стояти до свята Новоліття (весняне рівнодення в другій половині березня), коли його прибирали з покуті та вимолочували на подвір`ї (солому потім спалювали - обряд "зігрівання Діда", - а зерно висівали в полях із настанням тепла протягом квітня та початку травня, часу повернення ластівок із південних країв). Пращури Русичів вважали, що на Коляду - Різдво Сонця (Божича) - до хати прилітають із Вирію душі померлих Предків та споживають залишки різдвяних страв на святковому столі.
Відтак, Дідух для нашого Народу є глибинним духовно-світоглядним знаком, котрий (у штучному його вигляді - нині є достатньо майстрів, які виготовляють дідухи на замовлення) і потрібно ставити в другій половині грудня на великих площах міст і містечок, сіл та селищ. Зокрема - в Києві на центральних та інших площах і майданах замість ялинки (сосни). Є думка, що з енергетичного погляду Дідух, якби він стояв на Майдані Незалежності взимку 2013/2014 рр. н.ч., допоміг би уникнути кривавого розстрілу протестувальників ("Небесної Сотні"), бо гармонізував би простір, чого не змогла зробити ялинка (хоч і прикрашена численними повстанськими гаслами) як чужий Українцям символ.
Киянам - рідний Різдвяний Дідух замість іноземної за звичаєм ялинки (сосни)!