Посилення контролю за маршрутними перевізниками

За типовим договором про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування м. Києва організатором є Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу КМДА та перевізник (приватні підприємства,з якими укладається договір після проведення конкурсу і визначення переможця). Контроль за якістю наданих перевізниками послуг здійснює, зокрема і вказаний Департамент. Вважаємо, що перевірки перевізників відбуваються не достатньо якісно та часто, оскільки якість послуг пасажирських перевезень у Києві досі залишає бажати кращого.
Ось низка питань, які турбують пересічного киянина:
- Безпека транспорту, зокрема наявність сторонніх громіздких предметів у салоні.
- Схема та графік руху транспорту (вчасність прибуття транспорту на зупинки, достатня кількість автобусів на маршруті).
- Транспорт, пристосований для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями (за дог.- вимога мати в експлуатації лиш один транспортний засіб).

Беручи до уваги типовий договір про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування м. Києва, проінспектувавши рівень надання послуг перевезень в м. Києві, думку киян та гостей міста, ми, активні громадяни та Київська міська організація Української Галицької Партії, з метою покращення обслуговування пасажирів громадським транспортом ПРОПОНУЄМО Київраді та Київській міській державній адміністрації:

1. Створити (визначити) окремий підрозділ в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, який буде контролювати виконання зобов’язань перевізниками та відповідати за перевірки перевізників (включаючи схеми і графік руху по маршруті, технічний стан автобусів, кількість транспорту на маршруті та ін.).
2. Облаштувати кожну зупинку табличкою з графіком руху по кожному маршруту, при цьому, якщо інтервал руху більше 20 хв., то вказувати годину і хвилину прибуття автобуса на зупинку (щоб пасажири розуміли, чи прибуває він вчасно). Також указувати на відповідних табличках контакти, за якими можна було б поскаржитися в Департамент транспортної інфраструктури на якість надаваних перевізником послуг.
3. Посилити контроль за технічною справністю транспорту, а саме: розробити графік перевірок, технічних оглядів транспортних засобів, які використовуються на маршруті не лише на власних або орендованих виробничо-технічних базах, а періодично проводити перевірки незалежними спеціалістами.
4. Збільшити кількість транспортних засобів, які пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.