Розробити та використовувати ефективний механізм боротьби з самовільним захопленням юридичними особами місць загального користування під парковку власних автомобілів. Кияни підтримайте!

Останнім часом в м. Києві самовільне захоплення юридичними особами частин доріг та тротуарів для паркування власних автівок набуло системного характеру. Власники ресторанів та магазинів чьомусь вважають, що якщо вони частіше інщих користуються ділянкою дороги і тротуара прилеглою до їхнього приміщення, то ці місця загального користування автоматично становляться їхнею власністю. Ось приклад: вул. Преображенська 15: мастерська по ремонту техніки встановила 2 "жаби" на тротуарі, а салон обладнання для ресторанів взагалі відгородив частину газону та тратуару дротом.
Прошу київську владу:
1) Розробити та використовувати ефективний механізм боротьби з самовільним захопленням юридичними особами місць загального користування під парковку власних автомобілів.
2) Продемонструвати на прикладі по вул. Преображенська 15 відновити загального доступу мешканців Києва до зон загального користування.