Вирішити питання знесення незаконної споруди-каплиці УПЦ МП-Десятинного чоловічого монастиря Пресвятої Богородиці на території Національного музея історії України(далі НМІУ)

публікація Направлено на розгляд

Територія на якій незаконно побудована незаконна споруда -каплиця УПЦ МП належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення та містить культурні шари Києва ,є пам'яткою історіі національного та місцевого значень,належить громаді Києва і була передана в постійно користування НМІУ для висвітлення минувщини України та збереження цих пам'яток без зміни цільового призначення. Данне питання зносу незаконної споруди належить до компетенції КМР.

Хроніка подій

09.02.2018
Розгляд петиції

На виконання доручення Київського міського голови від 01.02.2018 №08/КО-486(п) на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування було розглянуто петиції щодо вирішення питання знесення незаконної споруди-каплиці УПЦ МП – Десятинного чоловічого монастиря Пресвятої Богородиці на території Національного музею історії України. За результатом розгляду, ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати електронну петицію
  2. Апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у разі встановлення факту незаконного розміщення споруди-каплиці рекомендувати Київському міському голові підтримати електронну петицію та доручити структурним підрозділам вжити всіх передбачених законодавством України заходів, спрямованих на усунення виявлених правопорушень у найкоротший термін та звернутися до Національного музею історії України з рекомендацією співпрацювати з КМДА для виконання електронної петиції.

Витяг з протоколу

31.01.2018
Доручення

31.01.2018 року Київський міський голова Віталій Кличко доручив постійній комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також заступнику голови КМДА Спасибко О.В. розглянути електронну петицію в установленому порядку.