Створення велосипедної інфраструктури в м. Києві

публікація залишилось 62 дні

Шановні пані та панове! Я звертаюся до Вас не лише як до свідомих громадян, а як до інвесторів у власне майбутнє та майбутнє Ваших рідних та дітей.
Прийшов час сказати нове слово у транспортній системі міста Києва, яка потребує нововведень, а саме – створення велосипедної інфраструктури в столиці України.
Пропоную до Вашої уваги електронну петицію за створення велисипедної інфраструктури в місті Києві, адресована Київській міській раді, яку я розмістила сьогодні на сайті https://petition.kievcity.gov.ua.
Багато моїх друзів часто подорожують та розповіли мені як люди в Данії та Амстердамі успішно пересуваються на велосипедах. Мені захотілося відтворити щось подібне у Києві, тому я вирішила підтримати петицію за облаштування велосипедних доріжок в м. Києві та почала їх шукати на сайті, проте виявилося, що така петиція неодноразово провалилася, оскільки не набрала необхідної кількості голосів. Електронна петиція розглядається за умови збору на її підтримку не менше десяти тисяч підписів громадян упродовж не більше трьох місяців з дня оприлюднення такої електронної петиції. Тому я вирішила доопрацювати це питання та розмістила петицію за велосипедну інфраструктуру в місті Києві.
Що ж таке велосипедна інфраструктура?
У велодоріжок і велосипедної інфраструктури багато спільного. Втім, вело-інфраструктура - це не лише велодоріжки. Це також наявність велопарковок, культура руху, доступність даного екотранспорту, здоровий спосіб життя, розвантаження ДТМ (дорожньо транспортної мережі), економія часу та грошей.
Сьогодні у світі налічується 1,6 млрд велосипедів, при цьому 500 млн. з них припадають на Китай, 250 млн. - на Європу, і 150 млн. - на США, передає Reuters.
Китай:
• населення: 1,342,700,000
• велосипеди: >500,000,000
• велосипедисти: >37.2%
Нідерланди:
• населення: 16,652,800
• велосипеди: 16,500,000
• велосипедисти: ~99.1%
Розвиток системи велосипедного руху в Києві принесе багато позитивних змін:
Для міста:
Здоровий спосіб життя
- покращиться загальне здоров΄я мешканців міста та вирішиться проблема їх малої рухомості та переважно сидячого способу життя; за наявності велодоріжок вони зможуть їздити на роботу та у справах по місту;
- буде гарний настрій у здорових людей та вони подобрішають, як поштар Пєчкін з мультфільму «Простоквашино»;
Екологічність
- покращиться екологічна ситуація міста: зменшиться кількість автомобільних транспортних засобів, що у свою чергу зменшить кількість шкідливих викидів у повітря;
Користь для міста
- зменшиться кількість автомобільних транспортних засобів та заторів на дорогах;
- створення безпеки руху для велосипедистів, яким зараз просто ніде їздити;
- створяться нові робочі місця;
- задовольняється потреба людей в організованих місцях для відпочинку;
- стрімко зросте популярність Києва як вело-туристичного осередку.
Економія часу та грошей
- невисока вартість велосипеда
- уникнення заторів та економія часу.

Київ, як столиця України, повинен бути зразком для інших міст у екологізації своєї транспортної інфраструктури.
Проголосуйте за петицію та розповсюдьте її поміж Ваших близьких, друзів, колег та знайомих.
Майбутнє нашого міста в руках кожного з нас!