Впорядкувати сміттєві контейнерні майданчики відповідно до вимог законодавства

Чи ви помічали сміттєві контейнери, що стоять впритул до житлових будинків, садочків і шкіл? А контейнери, що стоять без кришок, і в них копирсаються безхатьки та птахи, розкидаючи сміття навколо. А відчували, що коли спека, то сморід від цих контейнерів проникає в кожне приміщення?

Так от, цього не має бути! Відповідно до чинних Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України N 145 від 17.03.2011 р., а саме пунктів 2.7 та 2.8:
- Контейнерні майданчики повинні мати водонепроникне тверде покриття та бути обладнані навісами, огорожею та ізольовані від об’єктів обслуговування населення, господарських дворів і магістральних вулиць смугою зелених насаджень шириною не менше 1,5 м, не повинні бути прохідними для пішоходів і транзитного руху транспорту;
- Контейнерні майданчики повинні бути віддалені від меж земельних ділянок навчальних та лікувально-профілактичних закладів, стін житлових та громадських будівель і споруд майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не менше 20 м.

На підставі вищевикладеного, прошу Київську міську державну адміністрацію усунути вищевказані порушення і забезпечити дотримання діючих санітарних норм, а саме:
1. Зобов’язати відповідні органи здійснити комісійний огляд всіх місць встановлення сміттєвих контейнерів міста Києва, а особливо біля дошкільних, шкільних та вищих навчальних закладів, та скласти списки майданчиків зі сміттєвими контейнерами, що встановлені з порушенням даних норм.
2. Привести у відповідність до діючих Державних санітарних норм облаштування сміттєвих контейнерів, що порушують ці норми.
3. Відповідно до створених списків, виділити кошти на створення та обладнання контейнерних майданчиків в усіх районах міста Києва, згідно вимог Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України N 145 від 17.03.2011 р.

Ми за охайне місто!