У метро забирати паперові одноразові квитки автоматично (ст. м. Кловська), щоб їх не викидали на підлогу і не смітили

публікація Недостатньо підписів

Зараз тестується система оплати проїзду на ст. м. Кловська, яка полягає в купівлі одноразового паперового квитка з QR-кодом в автоматі.
Далі цей квиток підносять до турнікету і можна пройти до метро.
Але, наприклад, у Харківському метро такий квиток забирає автомат (як банкомат забирає Вашу картку), і пасажир не має проблем з питанням: "куди ж викинути це сміття після проходу в метро?".
На жаль, зараз "Кловська" перетворюється на смітник з використаних квитків. А ця недолуга система може стати основною в усьому метрополітені.
Отже, пропоную доопрацювати систему за зразком Харківського метро: квиток не викидається, а його забирає автомат. На період доопрацювання не поширюватися тестування на інші станції. Збільшити увагу прибиральниць. Але головне: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять (у тому числі, й завдяки автоматичній "утилізації" паперового квитка в турнікеті ще на стадії проходу в метро).