Ввести штраф в розмірі 170 гривень за явне навмисне викидання недопалків і дрібного сміття поза смітниками

публікація Недостатньо підписів

Останнім часом у громадських місцях нашого міста склалась ситуація із дрібним сміттям, яку можна охарактеризувати як «Апокаліпсис недопалків та дрібного сміття».
Під дрібним сміттям я розумію паперові стакани з-під випитої кави та чаю, дрібні пакети, серветки та ін.
У зв’язку з вказаним вище, пропоную ввести адміністративну відповідальність на території міста Києва у вигляді штрафу у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у випадку навмисного викидання недопалку або дрібного сміття не у смітник.
На мій погляд, введення штрафів подібної величини позитивно позначиться на чистоті вулиць нашого рідного міста, якими ми щодня ходимо. Подібна величина штрафу змусить особу, яку спіймали за подібним і яка одного разу його сплатила в наступний раз подумати, перш ніж викинути щось у тому місці, де їй зручно, а не у спеціально відведеному для цього місці.