Реконструкція залізничної платформи "Київська - Русанівка" міської електрички

публікація залишилось 81 день

З метою покращення транспортного сполучення та розвантаження наземного транспорту в місті Києві, та зменшення залежності пасажирів від перевезення незручним некомунальним пасажирським транспортом(маршрутними таксі) пропонується відкрити додаткову зупинку Міської електрички на базі вже існуючих платформ "Київська Русанівка".
Втілення в життя цього проекту значно покращить транспортне сполучення та спростить життя мешканцям немалих районів Березняків, Русанівки, Соц. містечка.
Також хотілося б зауважити що біля станції "Київська Русанівка" знаходиться велика транспортна магістраль - Проспект Соборності (Воз'єднання). Нажаль, міська електричка там не зупиняється. Багато пасажирів, які мешкають на лівобережжі Києва (Русанівка, Березняки, 2-й м-н Дарницього масиву) не мають змоги користуватись цим видом транспорту, втрачаючи при цьому до години дорогоцінного ранкового та вечірнього часу. Райони Києва Русанівка та Соцмістечко (а це до 80 тис.чол.) не можуть користуватися міською електричкою через незручне розташування зупинки "Станція метро Лівобережна" (далеко від цих районів та від іншого транспорту, розташована у гаражах та промзоні). Будь ласка, зробіть зупинку міської електричка "Русанівка" та обладнаний світлофорами перехід вулиць на підходах до неї.

Залізнична платформа «Київська Русанівка» є зупинним пунктом київського залізничного вузла Південно-Західної залізниці. Розташована на Північному кільці - обхідний залізничної лінії, що з'єднує станції Борщагівка та Дарниця через станцію Київ-Петрівка, між станціями Київ-Дніпровський і Дарниця.

Платформа була відкрита в 1974 році в зв'язку з появою (закінченням робіт по забудові) житлового масиву Русанівка. Та частина лінії, на якій розташований цей зупинний пункт, виникла в 1929 році і була електрифікована в 1960-х роках.

Має виходи на вулиці академіка Шліхтера і Марини Раскової. Поруч розташований шляхопровід над проспектом Возз'єднання та зупинка громадського транспорту «станція Русанівка». Потрапити на Русанівку можна перейшовши через найближчий автомобільний міст.

Місцевість біля платформи також добре відома серед киян тим, що тут здавна розташоване так зване «кладовище домашніх тварин». Київська влада багато разів хотіла перенести його, але нове, офіційне місце поховання тварин досі не відкрито. Кладовище тварин вважаю не є проблемою, бо в Європі до цього відносяться гарно, та немає потреби його знищувати.

Чому саме ця станція?

1) Корінному мешканцю прилеглих районів зручніше та вигідніше дійти до цієї зупинки та скористатись послугами міської електрички, щоб дістатися до роботи. Ніж сідати в автобус/маршрутку і їхати на Лівобережну, де ще потрібно витратити 10 - 15 хвилин щоб дістатись міської електрички.
2) Туристам буде зручно пересуватись по Києву, та добиратись до прилеглих.
3) Потік людей стане менше на станції метро Лівобережна.
4) Також легше стане водіям маршруток автобусної станції Русанівка та мешканцям, бо зранку інколи нереально влізти в маршрутку та дібратись до роботи.

Сподіваюсь на розуміння та підтримку!