Щодо гідного вшанування у Києві пам’яті загиблих воїнів – учасників визвольної українсько-російської війни

Метою даної петиціє є визначення та облаштування у місті Києві, а також у кожному районі Києва місць для офіційного вшанування пам’яті загиблих воїнів – учасників визвольної українсько-російської війни.
Понад три роки триває українсько-російська війна, яка почалася у 2014 році з окупації та анексії Криму та захоплення частини Донецької й Луганської областей російськими військами. За цей час загинуло понад 2,6 тис. українських захисників – військовослужбовців та добровольців. З метою вшанування пам’яті полеглих захисників України необхідно розробити окрему програму вшанування їх пам​’яті, яка, серед іншого, повинна включати створення в місті Києві загальнонаціонального меморіалу, встановлення у визначених місцях монументів, стел, меморіальних дошок з іменами загиблих, облаштування скверів й алей, перейменування на честь полеглих захисників України вулиць, площ і проспектів та присвоєння комунальним закладам міста Києва імен героїв українсько-російської війни. Ми зобов’язані зберегти пам’ять про їхній подвиг та передати її наступним поколінням.
Для визначення таких місць вшанування слід створити спеціальну робочу групу при Київському міському голові, котра сприятиме питанням облаштування алей, розміщення меморіальних комплексів, перейменуванню вулиць, площ і проспектів на честь українських захисників.
Ми, київський актив Політичної Партії “Українське об’єднання патріотів - УКРОП”, звертаємось до усіх киян з проханням підтримати дану петицію та не залишатись байдужими. Слава Україні!