Автобус 114: замінити рухомий склад на двохсекційний двохповерховий

публікація Недостатньо підписів

Зараз рухомий склад автобусного маршруту 114 (Центральний залізничний вокзал - вул. Радунська) складається як з одно-, так і з двохсекційних автобусів. Величезна частина пасажирів цього наддовгого маршруту з вокзалу їде саме до масиву Вигурівщина-Троєщина, а не до якогось проміжного пункту. Тривалість поїздки може перевищувати 1 годину. Якщо на зупинку біля вокзалу прибуває 1-секційний автобус, він заповнюється за лічені секунди, і знайти навіть більш-менш зручне стояче місце буває вкрай важко. Лише приблизно через 50 хвилин у тих, хто не встиг сісти біля вокзалу, з"являється шанс зайняти звільнене місце.
До побудови 4-ї лінії метро найоптимальнішим рішенням міг би бути 2-секційний 2-поверховий автобус. Велика частина пасажирів, які їдуть до кінця Троєщини, з задоволенням підіймалася б на верхній поверх і для них поїздка була б значно комфортнішою. При цьому щільність сидінь на верхньому поверсі могла б бути більшою, щоб залишався відносно вузький прохід для кондуктора і пасажирів, що виходять.
Тоді й у тих, хто намагається втиснутися в автобус на Хрещатику, буде можливість дістатися кінцевого пункту подорожі у цілком людських умовах на нижньому поверсі