Терміново зупинити будівництво багатоповерхового готельного комплексу на Андріївському узвозі,14-16

публікація залишилось 63 дні

Об'єкт нового будівництва розташований на території пам'ятки містобудування національного значення "Замкова гора-Андріївський узвіз". Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" та в охоронній (буферній) зоні пам'ятки ЮНЕСКО "Софія Київська". Будівництво нового готельного комплексу у вісім поверхів з дворівневим паркінгом порушує всі чинні містобудівні обмеження та остаточно руйнує Андріївський узвіз, як пам'ятку містобудування. Вважаю доцільним негайно припинити всі будівельні роботи на вказаному об'єкті, ретельно перевірити наміри забудовника та привести всю проектно-дозвільну документацію у відповідність до чинних містобудівних норм та обмежень, з пониженням поверховості. Коригування документації виконати за результатами всеукраїнського архітектурного конкурсу.