Московський/Північний та Південний мости перейменувати відповідно на ЧОРТОРИЙСЬКИЙ і ВИДУБИЦЬКИЙ (історичні назви місцевостей!)

публікація залишилось 62 дні

Зараз перейменовувачі нашого міста під приводом боротьби з комунізмом та РФ, відкинувши вкрай немилозвучний варіант "Міст Фукса", пропонують назвати багатостраждальний Московський міст Північним.
"Залізний" аргумент: є у нас Південний міст, значить, має бути і Північний.
Але ж планом розвитку міста передбачено побудову нових мостів далі на північ та на південь. Як їх доведеться називати тоді? Найпівденнішим і Найпівнічнішим? ))

Історична довідка:
Коли будувався Південний міст, у пресі писалося, що він називатиметься Видубицьким. Це було б цілком логічно, адже назва Видубичів і розташованого неподалік однойменного монастиря відома всім вже щонайменше 1000 років. "Видубичами" називається і станція метро + залізнична станція + автовокзал. Значить, якби міст називався так, його б точно ніхто не плутав з мостами Метро, Дарницьким чи якимсь іншим. Нинішня ж назва просто дуже невиразна.
Робочою ж назвою Московського мосту під час його будівництва була "міст Дружби народів", бо біля нього тоді ж створювався однойменний парк. Але ж ця назва парку неодмінно підпаде під декомунізацію! Як назвати парк? Історична назва цієї місцевості на Трухановім острові - урочище Чорторий, напевно цю назву повернуть і парку. Немилозвучно? А що ви скажете про назви міст Чортків, Чортомлик, Зміїв, Кривий Ріг тощо? Всі давно до них звикли і сприймають як нейтральні, а Чорторий звучить анітрохи не гірше. Тому і міст можна сміливо перейменовувати на Чорторийський. Це буде унікальна історична назва, прив"язана до острівної місцевості, а не назви одного з берегів (були пропозиції Оболонський, Троєщинський тощо), всі до неї швидко звикнуть і полюблять її