Заборонити будівництво дороги на Звіринецькому пагорбі.

іСтосовно розпорядження КМДА №1024 від 22.08.2017р
Про будівництво внутрішньоквартального проїзду від будинку №11 у пров. Бастіонному до буд. №10 на вул. Мічуріна у Печерському районі.
Цей проїзд планується прокладати по пагорбу з зсувонебезпечними, водонасиченими грунтами. Об’єкт будівництва знаходиться в Центральному історичному ареалі та в Ландшафній охоронній зоні, в зоні Звіринецьких печер та Звіринецького укріплення Київської фортеці, в 200-метровій охоронній зоні Ботанічного Саду ім. Гришка.
1. Згідно постанови ВР від 13 січня 2009 року №850-VI Кабмін в 3-ти місячний термін повинен був визначити правовий режим земель охоронної зони, що не виконано по цей час.
2. Згідно кадастрового плану цей проїзд буде проходити від земельної ділянки на вул. Мічуріна, 10, яка належить ТОВ «Экотайр Юкрейн» через ділянку, яка знаходиться в процесі оформлення фізичній особі в надання права власності. Оформлення було призупинено в зв’язку з введенням мораторію на виділення землі в 200-метровій зоні. То яким чином проізд буде будуватись через комунальну власність, нехтуючи постановою про введення мораторію?
3. Проїзд буде будуватись на замовлення ТОВ «Трансформація» – власник Автандил Хачидзе по земельній ділянці, яка належить тому самому Хачидзе. Тобто цей проїзд буде будуватись для обслуговування забудовника. Містобудівні умови, видані для забудови цієї земельної ділянки, були скасовані ДАБІ в листопаді 2016 року і зараз іде судовий процес по цій справі.
Резюме:
1. Ця дорога знищить залишки Звіринецьких печер та Звіринецького укріплення Київської фортеці.
2. Вона проходить вздовж паркану Ботанічного Саду, що грубо порушує Постанову ВР про 200-метрову охоронну зону.
3. Будівництво цієї дороги загрожує нашим будинкам та нашому життю, так як погорб зараз здержується коріннями дерев та підпірною стіною з меліоративною системою. Будівельні роботи можуть призвести до зсуву грунту на наші будинки.
4. На додаток: Автанділ Хачидзе, на користь якого видане це розпорядження, є забудовником та власником скандально відомого будівництва «Печерський Бастіон» на вул. Вільшанській. Ця будова внесена КМДА в список незаконних забудов. Суди по цій будові тривають.