Прибрати дорожні знаки встановлені з порушенням законодавства як такі, що заважають дорожньому руху та несуть загрозу його учасникам.

публікація залишилось 22 дні

Під час організації дорожнього руху на транспортній розв'язці мосту ім. Патона на правому березі було допущено грубі порушення законодавства України.

Так серед дорожніх знаків було зокрема встановлено декілька знаків 4.10 "Круговий рух". Проте відповідно до ДСТУ 4100-2002, "Знак 4.10 «Круговий рух» повинен застосовуватись, щоб дозволити рух тільки у зазначеному стрілками напрямку, якщо організовано круговий рух транспортних засобів на перехресті (площі). Знак повинен установлюватись на кожному в'їзді на перехрестя (площу) з рухом по колу."

Також відповідно до правил дорожнього руху України затверджених постановою Кабінету Міністрів України №1306 від 10.10.2001 (далі - Правила) дорожній знак 4.10 "Круговий рух". "Вимагає об'їзду клумби (центрального острівця) в напрямку, показаному стрілками на перехресті з круговим рухом" тобто обов'язковою умовою встановлення такого знаку має бути присутність перехрестя.

Варто нагадати, що Правилами перехрестя визначено як "перехрещення, прилягання або розгалуження доріг" і що вкрай важливо - на одному рівні.

Також Правилами визначається поняття шляхопроводу. Це інженерна споруда мостового типу над іншою дорогою (залізницею) в місці їх перетину, що забезпечує рух по ній на різних рівнях та дає можливість з'їзду на іншу дорогу.

Виходить що у цьому конкретному випадку маємо шляхопровід з установленими на ньому знаками, які суперечать правилам дорожнього руху, держстандарту та Закону України "Про дорожній рух" від 30.06.1993 які заплутують учасників дорожнього руху, створюють аварійно-небезпечну ситуацію, що підтверджує і статистика дорожньо-транспортних пригод.

Нагадаю, що зазначена розв'язка є не лише однією з основних у столиці на якій зав'зані багато транспортних маршрутів що проходять як у середмісті так і зі спальних районів до ділового центру, а й те, що через неї проходить багато транзитних маршрутів країни, про що свідчать дорожні знаки, які вказують напрямки руху з цієї розв'язки до більшості обласних центрів країни.

Прошу демонтувати встановлені знаки та замінити їх на знаки пріоритету керуючись правилами дорожнього руху.

Виконання цього звернення не вимагає додаткових витрат коштів з бюджету.